Stamceltherapie bij Haaruitval (PRP)

Last van haarverlies? Dunner wordend haar? Beginnende kaalheid? U kan er iets aan doen. Kies voor een behandeling met PRP (Platelet Rich Plasma) of (Bloed-) Plaatjes Rijk Plasma, de therapie om haargroei te stimuleren. Haarherstel met PRP is geschikt voor mannen en vrouwen. Het is de nieuwste en meest geavanceerde niet-chirurgische medische behandeling voor het tegengaan van haarverlies, kaalheid en dunner wordend haar. Hieronder leest u meer over de voordelen van deze therapie, een niet-chirurgische ingreep met een zeer snel herstel en een natuurlijk resultaat.

Centrifuge

De arts neemt een hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. Het bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid.

Behandeling

Met een zeer dunne naald wordt PRP geïnjecteerd in de hoofdhuid. De groeifactoren in uw bloedcellen doen vervolgens hun werk en stimuleren de haargroei.

Stimulerend

Bijzonder is dat uw eigen bloed wordt gebruikt. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren. Haarzakjes overleven door de voeding die ze krijgen. Door het toedienen van bloedplaatjes rijk plasma aan de haarzakjes, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. PRP is een innovatieve, veilige en effectieve methode om haargroei te stimuleren. De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid.

Wat doen deze groeifactoren :

  • Verbeteren dun en beschadigd haar.
  • Verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes.
  • Bevorderen de natuurlijke haargroei.
  • Stimuleren de groei van de haarfollikel.
  • Maken haarzakjes gezond en sterk.
  • Verminderen ontstekingen.
  • Hebben een preventieve werking bij haaruitval.

Veilig

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met je eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Daarnaast vinden veel patiënten het geruststellend dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij adviseren in het eerste jaar vier behandelingen. Voor het beste resultaat dienen deze behandelingen om de maand plaats te vinden. De jaren daarna kan het aantal behandelingen gehalveerd worden.

Kosten

Een PRP-behandeling is niet de goedkoopste, omdat er meestal meerdere sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. De kosten van een behandeling bedragen 450 Eur. Wanneer er vier behandelingen in één keer afgenomen worden, bedraagt de prijs niet 1.800 Eur, maar 1.200 Eur. Dit bedrag dient bij de eerste behandeling betaald te worden. PRP wordt soms aangewend in combinatie met bepaalde haartransplantaties.

  • Over ons

    Esthebel, is een Bedrijf dat sedert 2008 in Medisch Toerisme actief is in Turkije. In korte gaan wij ook met onze activiteiten in Belgie beginnen. Onze specialisten hebben meer dan 17 jaar ervaring in haartransplantatie. De behandelingen worden gedaan in Istanbul.  Esthebel werkt alleen met specialisten met aangetoonde internationale referenties. Onze specialisten verrichten professionele haartransplantaties en gebruiken de meest recente haartransplantatie methode, de FUE (Follicular Unit Extraction) techniek, organische haartransplantatie en haartransplantatie met PRP ondersteuning.