Methoden van Haartransplantatie

De FUE (Follicle Unit Extraction)-Methode

Voor de behandeling met FUE-methode dient men een groot deel van het achterhoofd te scheren.
Eerst wordt het donorgebied met een plaatselijke verdoving voorbereid om de haarzakjes te oogsten. Dit donorgebied bevindt zich aan de achterzijde en de zijkanten van het hoofd. Daarna worden de haarzakjes (grafts), bestaande uit één tot vier haren met een holle punch één voor één uit het donorgebied gehaald. De punches die gebruikt worden om de haarzakjes los te maken zijn 0.5 tot maximaal 0.8 mm dun. Door het gebruik van deze kleine punches geneest het donorgebied zeer snel.
Vervolgens worden de haarzakjes getransplanteerd, zonder daarbij de structuur van de haren te veranderen.
Daardoor ontstaat een volledig natuurlijk resultaat dat niet herkend kan worden als een transplantatie. Om dit natuurlijk resultaat te bereiken zijn artsen en haartechnicians nodig die gespecialiseerd zijn in de FUE-methode.

 

De FUT (Follicle Unit Transplant)-Methode
(of te wel de oude Methode)

Bij de FUT-methode wordt onder plaatselijke verdoving, één smal, dichtbehaard huidreepje weggenomen. Vervolgens wordt de plek waaruit het reepje huid is weggenomen zo gehecht dat het nauwelijks zichtbaar is. Het litteken dat achterblijft is door het gebruik van de nieuwste Tricho closure hechttechniek zelfs bij korte kapsels nauwelijks zichtbaar.

Nadat het huidreepje uit het donorgebied werd gehaald, snijden vier tot acht haarspecialisten de haarzakjes (grafts) onder geavanceerde microscopen los. Haarzakjes die met het blote oog niet te zien zijn, zijn met de moderne microscopen wel te traceren, waardoor er veel meer haarzakjes uit een klein stukje huid kunnen gehaald worden. De op die manier losgemaakte haarzakjes bestaan uit één tot vier haren. Het snijden van de haarzakjes is zeer gespecialiseerd werk en het resultaat van de transplantatie is er in grote mate van afhankelijk.

De leden van het medisch team die de haarzakjes prepareren, hebben daarom een interne opleiding van minimaal zes maanden genoten voor ze zelfstandig de haarzakjes mogen snijden. Het snijden moet binnen maximaal zes uur beëindigd zijn, omdat de haarzakjes zo snel mogelijk weer in de geprepareerde kanalen moeten worden geplaatst om ze weer van voedingstoffen te voorzien. Een ervaren haarspecialist kan ongeveer 600 haarzakjes per dag snijden. Om een ingreep met implantatie tot 2000 haarzakjes tijdig uit te voeren zijn minimaal zes haarspecialisten nodig.

In de te behandelen huidoppervlakten worden d.m.v. een haarlaser, een prik- of slitnaald zeer kleine huidkanaaltjes gemaakt met een doorsnede van 0,4 tot 1,2 mm. Dit gebeurt tegelijkertijd met het prepareren van de haarzakjes.

Aansluitend worden de haarzakjes stuk voor stuk naar de geprepareerde kanalen getransplanteerd. Belangrijk hierbij is dat de haarzakjes in een natuurlijke richting geplaatst worden en dat de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haarzakjes groeien vervolgens binnen enkele dagen geheel vanzelf dicht.

  • Over ons

    Esthebel, is een Bedrijf dat sedert 2008 in Medisch Toerisme actief is in Turkije. In korte gaan wij ook met onze activiteiten in Belgie beginnen. Onze specialisten hebben meer dan 17 jaar ervaring in haartransplantatie. De behandelingen worden gedaan in Istanbul.  Esthebel werkt alleen met specialisten met aangetoonde internationale referenties. Onze specialisten verrichten professionele haartransplantaties en gebruiken de meest recente haartransplantatie methode, de FUE (Follicular Unit Extraction) techniek, organische haartransplantatie en haartransplantatie met PRP ondersteuning.