Haartransplantatie bij Vrouwen

Haartransplantation-bei-Frauen

Haartransplantatie voor vrouwen bij ESTHEBEL

Ongewenst haarverlies kan voor veel mensen zeer vervelend zijn. Vrouwen krijgen zelden te maken met plaatselijk haarverlies, bij mannen komt dit, zeker met het toenemen van de jaren, veel vaker voor. Haartransplantatie kan echter ook voor vrouwen een oplossing bieden. In dat geval wordt vaak gekozen voor een haarsparende ingreep.

Hoe werkt het ?

Aan de achterzijde van het hoofd bevindt zich de haarkrans. Daar worden de haarzakjes (grafts) met 1 tot 4 haren verwijderd om ze vervolgens op de kale plekken in te planten. De getransplanteerde haren vallen na 2 tot 4 weken uit. Dat is perfect normaal, 3 à 4 maanden nadien groeien ze weer langzaam terug. Na ongeveer een jaar geeft de transplantatie haar optimale resultaat.

Voordelen van haartransplantatie bij vrouwen

Nadat de ingreep en de controlebezoeken achter de rug zijn, is er geen verdere nazorg meer nodig. Het 'nieuwe' haar kan dan net als het eigen haar gewassen, gepakt en verzorgd worden en blijft ook doorgroeien. De eerste maand na de ingreep moet er wel voorzichtigheid in acht genomen worden bij het sporten.

Nadelen van haartransplantatie bij vrouwen

Het haar wordt nooit meer zo dik als voorheen, vermits het eigen haar meer verspreid werd over hoofd.
Niet elke vrouw is geschikt voor de ingreep. Het donorgebied achteraan op het hoofd moet een voldoende grote dichtheid hebben t.o.v. het kalende of kale gedeelte. Dat geldt niet alleen voor de toestand op de dag van de ingreep, maar er moet ook rekening gehouden worden met eventueel haaruitval in de toekomst.
Het is geen goedkope oplossing, wel een duurzame waar de persoon in kwestie een leven lang kan van genieten.
Er moet wel rekening mee gehouden worden dat het niet-getransplanteerde haar kan uitvallen naarmate men ouder wordt.

Mogelijke bijwerkingen

Bij een ingreep waarbij de huid wordt behandeld, kan er infectie optreden. Op de bovenzijde van het hoofd komt dit zelden voor, omdat deze zone goed doorbloed is.
Als de haartjes gaan groeien, kunnen er puistjes ontstaan. De oorzaak daarvan zijn ingroeiende haarwortels. Dit verdwijnt echter weer vanzelf.
Bij een ingreep aan de voorzijde van het hoofd kan er nog wel eens een zwelling plaatsvinden. Die wordt veroorzaakt door de vloeistoffen die tijdens de ingreep werden gebruikt. De zwelling verdwijnt weer vanzelf, maar kan eventueel verholpen worden door een massage in de richting van de slapen of door koude compressen.
Het achterhoofd kan dan weer een tijdje gevoelloos blijven, dit is echter normaal en van tijdelijke aard.

  • Over ons

    Esthebel, is een Bedrijf dat sedert 2008 in Medisch Toerisme actief is in Turkije. In korte gaan wij ook met onze activiteiten in Belgie beginnen. Onze specialisten hebben meer dan 17 jaar ervaring in haartransplantatie. De behandelingen worden gedaan in Istanbul.  Esthebel werkt alleen met specialisten met aangetoonde internationale referenties. Onze specialisten verrichten professionele haartransplantaties en gebruiken de meest recente haartransplantatie methode, de FUE (Follicular Unit Extraction) techniek, organische haartransplantatie en haartransplantatie met PRP ondersteuning.