Haartransplantatie

Haartransplantatie voor mannen bij ESTHEBEL

ESTHEBEL garandeert u de perfecte haartransplantatie met een natuurlijk resultaat.
Kammen, föhnen, knippen of kleuren, het kan allemaal zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het haar opnieuw zou uitvallen.
Deze website informeert u van a tot z over de methodes van haartransplantatie, zodat u voldoende voorbereid bent om een van de belangrijkste beslissingen in uw leven te nemen.

Haarimplantatie / Eigen haar transplantatie

Een terugtrekkende haargrens, kale plekken, algemene kaalheid, dun haar, baardharen en wenkbrauwen; ongeveer een op twee mannen hebben te maken met een of andere vorm van haaruitval.
Deze zgn. Alopecia Androgenetica is genetisch bepaald, maar ook dermatologische, inwendige ziekten of medicatie kunnen een oorzaak zijn.
Voor mannen die niet bereid zijn om haarverlies jarenlang met medicatie tegen te gaan, biedt ESTHEBEL de enige oplossing; een haartransplantatie.
We hebben ca.120.000 haren op ons hoofd. Gemiddeld verliezen we er daar dagelijks 100 à 120 van. Wanneer het er meer zijn, worden de haren dunner en ontstaan er kale plekken.

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben zoals we u hiervoor al schetsten. Alopecia Androgenetica is de term die wordt aangeduid voor mannelijke kaalheid. De oorzaak ligt bij de gevoeligheid van de haarzakjes voor het (mannelijke) hormoon dihodroxy-testosteron (DHT). Bij mannen is dit te herkennen door een verminderende hoeveelheid haar op de kruin of in de inhammen.
Ongeveer een op twee mannen hebben te maken met deze vorm van haaruitval, maar ook Westerse vrouwen worden hiermee geconfronteerd.
Gelukkig kan dihodroxy-testosteron zijn negatief effect niet op alle haarzakjes uitoefenen, want de haren op het achterhoofd zijn resistent tegen het hormoon. Dat verklaart meteen waarom men deze haren gebruikt om te transplanteren.

        

Zo wordt het gedaan:

Haartransplantatie volgens FUE-Methode (Follicular Unit Extraction)

Het adviesgesprek

Tijdens een eerste adviesgesprek bekijken we eerst de situatie van het haar. We leggen u alles uit over de bestaande technieken, de behandeling en de opties rond de hoogte van de haarlijn, de groeirichting en het haarvolume.

De dag van de ingreep

Voor de behandeling met de FUE-methode wordt een groot deel van het achterhoofd geschoren. In eerste instantie wordt het donorgebied mits een plaatselijke verdoving voorbereid om de haarzakjes te oogsten. Het donorgebied bevindt zich aan de achterzijde en de zijkanten van het hoofd. Daarna worden de haarzakjes (grafts), bestaande uit een tot vier haren met een holle punch één voor één uit het donorgebied gehaald. De punches die gebruikt worden om de haarzakjes los te maken, hebben een doorsnee van 0,5 tot maximaal 0,8 mm. Het gebruik van deze kleine punches garandeert een snellere genezing van het gebied. Daarbij worden de haarzakjes getransplanteerd zonder de structuur van de haren te wijzigen. Daardoor ontstaat een volledig natuurlijk resultaat dat niet herkend kan worden als een transplantatie.
Om dit natuurlijk resultaat te bereiken zijn artsen en haartechnicians nodig die gespecialiseerd zijn in de FUE-methode.

Litteken

Bij de FUE-methode wordt er geen strook met haren weggenomen zoals dat het geval is bij de FUT-methode. Het grote voordeel hiervan is dat er geen littekens ontstaan.

Duur van de ingreep

Bij de toegepaste FUE-methode worden ca. 2.500 à 4.000 haarzakjes één voor één naar het doelgebied getransplanteerd, waardoor de duur van de ingreep makkelijk oploopt naar 6 à 10 uur. De exacte duur is afhankelijk van de snelheid van de arts en uiteraard het aantal benodigde haarzakjes. Indien er meer haarzakjes nodig blijken te zijn zal de duur van de ingreep nog toenemen of verdeeld worden over meerdere sessies. In dergelijk geval moet het donorgebied van uitstekende kwaliteit zijn.

Wondgenezing

De FUE-methode zorgt ervoor dat de wondgenezing op het achterhoofd sneller verloopt. De wondjes bestaan nl. uit kleine weefselpuntjes. Voor de ingreep wordt een groot deel van het achterhoofd geschoren. Dit doet men om beschadiging van de omliggende haarzakjes te minimaliseren, vermits deze onderhuids niet zichtbaar zijn.

Donorgebied

De haarzakjes worden in tegenstelling tot bij de FUT-methode uit een breder donorgebied gehaald, waardoor ook een groter gebied van het achterhoofd geschoren dient te worden.

Het inzetten van de haarzakjes of grafts

In de te behandelen huidoppervlakte worden d.m.v. een naald of slitmesje zeer kleine huidkanaaltjes gemaakt met een doorsnede van 0,4 tot 1,2 mm. Aansluitend worden de haarzakjes stuk voor stuk naar de geprepareerde kanaaltjes getransplanteerd. De getransplanteerde haarzakjes groeien vervolgens binnen enkele dagen geheel vanzelf vast. Na de behandeling kan de patiënt in principe naar huis. Hij/zij wordt vooraf nog geïnformeerd over de te volgen procedure. Voor de eerste week volgend op de ingreep worden antibiotica, anti-inflammatoire en medicatie tegen zwelling voorgeschreven.

Is de ingreep pijnlijk?

De bovenkant van het hoofd wordt plaatselijk verdoofd (dat duurt ca. 30 seconden), zodat u niets van de ingreep voelt. De meeste patiënten ondervinden geen nadelige bijwerkingen van de verdoving en hebben geen pijn. Na de haartransplantatie kan u nog enkele dagen last hebben van lichte pijn, maar hiervoor voorzien we pijnstillers.

Nazorg en controle

Tenslotte krijgt de patiënt nog een uitgebreide toelichting over de nazorg van het getransplanteerde haar en het donorgebied, en ontvangt hij/zij een aantal verzorgingsproducten. Na de behandeling wordt er contact gehouden met de patiënt en een eerste controlemoment wordt ingepland om de vooruitgang en het resultaat te bekijken.
Een jaar na de ingreep wordt een laatste controleafspraak gemaakt. Dat gebeurt ondermeer aan de hand van foto’s. Alleen als de patiënt en de arts tevreden zijn met het resultaat wordt de behandeling afgerond en het dossier afgesloten.
Risico's Volledige openheid over eventuele risico’s is een topprioriteit bij ESTHEBEL.

De ingreep vindt uitsluitend plaats in de bovenste lagen van de hoofdhuid, waardoor diepe wonden uitgesloten zijn.
Uw medisch dossier wordt grondig bestudeerd en we bekijken eventuele bestaande ziekten, bepaalde gewoontes, mogelijke allergieën, eerdere behandelingen bij uw tandarts en eventuele ingrepen die u ondergaan hebt. Daaruit kunnen we afleiden of en welke risico’s zich kunnen voordoen bij de haartransplantatie.
Het spreekt vanzelf dat dit grondig en in detail met u wordt besproken en we bezorgen u steeds een kopie van onze bevindingen.

Levenslange garantie Wij garanderen een onvoorwaardelijke kwaliteit van ons werk.

Hebt u nog vragen waarop u het antwoord niet vond, of wenst u meer informatie neem dan contact op met via

WhatsApp of bel ons op +32 483 00 53 83.

  • Over ons

    Esthebel, is een Bedrijf dat sedert 2008 in Medisch Toerisme actief is in Turkije. In korte gaan wij ook met onze activiteiten in Belgie beginnen. Onze specialisten hebben meer dan 17 jaar ervaring in haartransplantatie. De behandelingen worden gedaan in Istanbul.  Esthebel werkt alleen met specialisten met aangetoonde internationale referenties. Onze specialisten verrichten professionele haartransplantaties en gebruiken de meest recente haartransplantatie methode, de FUE (Follicular Unit Extraction) techniek, organische haartransplantatie en haartransplantatie met PRP ondersteuning.